®
Kaplama-Laminasyon-Teknik Tekstil

İnsan Kaynakları | Bize Yazın | English

Kişisel Verilerin Korunması
LİTEKS PLASTİK İMPERTEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

1. Amaç

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Veri Saklama ve KVKK uyum prosedürleri; çalışanlarımızın, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve iştirakleri ile iletişim ve işbirliği içinde olan tüm gerçek kişilerin bilgilerinin gizliliğini korumak, doğruluğunu güvence altına almak ve bilgilere ihtiyaç duyulduğunda yetki sahibi kişilerin erişimini sağlamak amacıyla uyulması gereken kuralları ve süreçleri tanımlamaktadır.

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde; çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından işlenen tüm kişisel veriler bu Politika'nın kapsamındadır.

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak işlenmesi ile verisi işlenen ilgili kişilerin haklarının etkin şekilde kullanılmasının sağlanması önceliğimizdir. Bu nedenle, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; Çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere mağazalarımızı ve internet sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızın, kısacası faaliyetlerimiz sırasında edindiğimiz bütün kişisel verilere ilişkin verinin işlenmesi, saklanması, aktarılmasına ilişkin işlemleri Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasına (“Politika”) göre gerçekleştirmekteyiz.

Kişisel verilerin korunması ve kişisel verileri toplanan gerçek kişilerin temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesi kişisel verilerin işlenmesine ilişkin politikamızın temel prensibidir. Bu nedenle kişisel verilerin işlendiği tüm faaliyetlerimizi, özel hayatın gizliliğinin korunması, şahsi bilgilerin gizliliği, haberleşmenin gizliliği, düşünce ve inanç özgürlüğü, etkili kanun yollarını kullanma haklarını gözeterek sürdürmekteyiz. Kişisel verilerin korunması maksadı ile ilgili verinin niteliğinin gerektirdiği tüm idari ve teknik koruma tedbirlerini, mevzuat ve güncel teknolojiye uygun şekilde almaktayız.

İşbu Politika, ticari, tanıtım-pazarlama veya sosyal sorumluluk ve benzeri faaliyetlerimiz sırasında paylaşılan kişisel verilerin KVKK'da anılan ilkeler çerçevesinde işlenmesi, saklanması, aktarılması ve silinmesi ya da anonim hale getirilmesine dair izlediğimiz yöntemleri açıklamaktadır.

2. Kapsam

Bu prosedür Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kapsamaktadır.

Çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere Şirket tarafından işlenen tüm kişisel veriler bu Politika'nın kapsamındadır.

Politikamız, Şirket'in sahibi olduğu ya da Şirket tarafından yönetilen, tüm kişisel verilerin işlenmesine yönelik faaliyetlerde uygulanmakta olup KVKK ve kişisel verilere ilişkin ilgili diğer mevzuat ve bu alandaki uluslararası standartlar gözetilerek ele alınmış ve hazırlanmıştır.

3. Sorumlular

Yönetim Kurulu, Politika'ya, kural ve düzenlemelere uyulmaması durumunda bildirim, inceleme ve yaptırım mekanizmalarının belirlenmesi ve işletilmesinin üst gözetiminden sorumludur. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Politikanın oluşturulmasının, uygulanmasının ve gerektiğinde güncellenmesinin sağlanması konusunda yetkili onay mekanizmasıdır.

Kuruluş Veri Sorumluları; Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası hazırlanmasından ve bakımından, politika ve prosedürlere uygun hareket edilmesinin sağlanmasından sorumludur. Kuruluş veri sorumluları ayrıca kişisel verilerinizin hangi amaçla işleneceği ve Kanundan doğan haklar, hususlarında İlgili Kişi'yi aydınlatma yükümlülüğümüz bulunmaktadır.

KVK YK, Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için genel politikaları ve standartları belirlemek, veri sorumlusu olarak görevlendirilen kişilerin mevzuatta öngörülen idari ve teknik tedbirleri alması için destek olmak ve yönlendirmekle yükümlüdür.

4. Yürürlülük ve Değişiklik

Bu prosedür 31.12.2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

5. Tanımlar

Açık Rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye ve özgür iradeye dayanan, tereddüte yer bırakmayacak açıklıkta, sadece o işlemle sınırlı olarak verilen onay.

Anonim Hale Getirme: Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.

Çalışan: Şirket Personeli.

Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi): Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

Özel Nitelikli Kişisel Veri: Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, veya diğer inançları, sağlık bilgileri, parmak izi, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.

Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, saklanması, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.

Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini ifade eder.

Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak veri sorumlusu adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.

Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu gerçek veya tüzel kişi.

KVK Kurulu: Kişisel Verileri Koruma Kurulu.

KVK Kurumu: Kişisel Verileri Koruma Kurumu.

KVKK: 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

6. Kişisel Verilerin Sınıflandırılması

Özel nitelikli kişisel veriler: Kişilerin, ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları ile kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyelikleri, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel verilerdir.

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, üçüncü kişiler de dahil olmak üzere tüm gerçek kişilerin özel nitelikli kişisel verilerini açık rıza ile veya kanuna uygun şartlarda olmak şartıyla alır.

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından, KVK Kanunu ile “özel nitelikli” olarak belirlenen ve hukuka uygun olarak işlenen özel nitelikli kişisel verilerin korunmasında hassasiyetle davranılmaktadır. Kişisel verilerin korunması için alınan teknik ve idari tedbirler, özel nitelikli kişisel veriler bakımından özenle uygulanmakta ve gerekli denetimler sağlanmaktadır.

7. Kişisel Verilerin İşlenmesi

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak; Çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, üçüncü kişilerin kişisel verilerini 6698 numaralı kanuna ve diğer kanunlarda öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlenmesi esastır. Kişisel verilerin işlenmesinde aşağıdaki ilkelere uyulması zorunludur:

a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma.
b) Doğru ve gerektiğinde güncel olma.
c) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme.
ç) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma.
d) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme.

Kişisel verilerin işlenmesinde, Kanunun yayım tarihinden önce yürürlükte bulunan mevzuat çerçevesinde hukuka uygun olarak alınmış rızaların, ilgili kişilerce aksi belirtilmediği sürece, yukarıda yer verilen hüküm uyarınca Kanuna uygun olduğu kabul edildiğinden, veri sorumlularınca bu şartlar dâhilinde alınmış mevcut rızaların güncellenmesine veya yeniden ilgili kişilerden açık rıza alınmasına gerek bulunmamaktadır.

Kanunun yayımından önce toplanmış kişisel veriler açık rıza dışındaki Kanunun 5 inci ve 6 ncı maddesindeki şartlar dairesinde işleniyorsa, bu işleme faaliyetleri için de açık rıza alınmasına ve bu faaliyetlerin de açık rızaya dayalı olarak yürütülmesine gerek yoktur.

8. Kişisel Verileri İşleme Amaçlarımız

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin Çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, iş ortaklarımız, üçüncü kişilerin kişisel verilerini aşağıdaki amaçlar için işlemesi esastır:

  • Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin güvenliğinin temin edilmesine yardımcı olmak
  • Ticari faaliyetlerimizi yürütmek
  • Sözleşme kapsamında ve hizmet standartları çerçevesinde destek hizmeti sağlamak
  • Ziyaretçilerimizin tercih ve ihtiyaçlarını tespit etmek ve verdiğimiz hizmetleri bu kapsamda şekillendirmek ve güncellemek
  • Yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirilmesini sağlamak
  • İş başvurularını değerlendirmek
  • Şirket ile iş ilişkisinde bulanan kişiler ile irtibat sağlamak
  • Pazarlama
  • Çalışanlarımızın eğitim, gelişim ve kariyer süreçlerini desteklemek
  • Uyumluluk yönetimi
  • Satıcı / tedarikçi yönetimi
  • Yasal raporlama yapmak
  • İrsaliye kesme
  • Faturalandırma
  • Kurumsal iletişimi sağlamak
  • SMS, Elektronik posta ile bülten göndermek, pazarlama faaliyetinde bulunmak ya da bildirimler de bulunmaktır.

9. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın aktarılamaz.

Bununla birlikte: Kişisel veriler; 6698 sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanununun 5 inci maddenin ikinci fıkrasında, yeterli önlemler alınmak kaydıyla, 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasında, belirtilen şartlardan birinin bulunması hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın aktarılabilir.

Kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır. Kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasında ilgili kişinin açık rızası olması esastır.

Bununla birlikte; Kişisel verinin yurt dışına aktarılmasında aktarılan ülkede ve sistemlerde yeterli korumanın bulunması, yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve Kurulun izninin bulunması, kaydıyla ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın yurt dışına aktarılabilir.

Yeterli koruma bilgisi Kurulca belirlenen listeden öğrenilir.

10. Kişisel Veri Sahibinin Hakları

İlgili kişilerin, veri sorumlusuna başvurarak; kendileriyle ilgili kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenmek, işlenmişse bunları talep etmek, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilmek, verinin muhtevasının eksik veya yanlış olması halinde bunların düzeltilmesini, hukuka aykırı olması halinde ise silinmesini, yok edilmesini ve buna göre yapılacak işlemlerin verilerin açıklandığı üçüncü kişilere bildirilmesini ve verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zararlarının giderilmesini talep etme hakları bulunmaktadır.

Bu kapsamda ilgili kişilerin, Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerini, öncelikle veri sorumlusuna iletmeleri zorunludur.

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin veri sorumlularına aşağıdaki şekilde başvuru yapılabilir:

Yazılı başvuru: Yazılı başvuru, genel hükümler gereği ıslak imza içeren belge ile yapılan başvuru anlamına gelmektedir.

Güvenli elektronik imza: Güvenli elektronik imza ile imzalanan belgeler de yazılı şekil şartını sağlayacaktır.

11. Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde; KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

Liteks Plastik İmperteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kişisel verilerin silinmesine, yok edilmesine veya anonim hâle getirilmesine ilişkin aksiyonları kanunlarda aksi belirtilmediği sürece kanunun devreye alındığı tarihten itibaren verinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde 5 yıl içinde yapmakla yükümlüdürler.

MELT POINT LAMİNASYON
Kaplama,laminasyon,teknik apreler ve teknik tekstillerin üretiminde teknolojisi ve bilgi birikimiyle uzun yıllardır farklı sektörlere hizmet vermektedir.
Dijital Baskı ve Desen İlkbahar/Yaz ’18 koleksiyonumuz Premiere Vision İstanbul’ da !
Liteks Digital Print&Desing for Autumn Winter ‘18/19 will be in Premiere Vision Istanbul !
Liteks Dijital Baskı ve Desen Sonbahar Kış ’18/19 Premiere Vision İstanbul’ da !
PREMIERE VISION İSTANBUL fuarında olacağız!
LİTEKS KAPLAMA ve LAMİNASYON İlkbahar/Yaz ’17 Premiere Vision İstanbul’ daydı!
LİTEKS DİJİTAL Premiere Vision İstanbul’da !
LITEKS KAPLAMA ve LAMINASYON Sonbahar/KIS 16’17 PREMIERE VISION ISTANBUL’ daydi!
Premiere Vision Istanbul fuarinda LITEKS DIJITAL rüzgari!
PREMIERE VISION İSTANBUL' DA 2016 İLKBAHAR/YAZ KOLEKSİYONUMUZ!
PREMIERE VISION İSTANBUL 2015 fuarında olacağız!
PREMIERE VISION İSTANBUL 2015 fuarında olacağız!
)FESPA KÖLN 2015' deki standımıza sizleri bekliyoruz!
PREMIERE VISION ISTANBUL fuarını başarıyla tamamladık!
07/09/2014 LİTEKS AİLESİ OLARAK GELENEKSEL HALE GELMİŞ OLAN TEKNE İLE BO?AZ TURUMUZU BU YIL DA GERÇEKLEŞTİRDİK
Transfertex'in desenlerini artık 1 günde basıyoruz
SIGN İSTANBUL 2014' deki standımıza sizleri bekliyoruz!
Fespa Digital 2014 Münih 'de Pesent'e Kanvasları !
LİTEKS Pesent'e Dijital Baskı Kanvasları SIGN İSTANBUL 2013 fuarındaydı!
FESPA EURASIA 2013 İSTANBUL fuarını başarıyla tamamladık!
FESPA EURASIA 2013 İSTANBUL fuarındaki standımıza bekleriz !
Fespa 2013 Londra fuarındaydık!
Mimaki-Liteks İşbirliği!
Fespa 2013 Londra ' da olacağız!
GOFRE İŞLEMİ HİZMETİMİZ BAŞLAMIŞTIR!
SIGN İSTANBUL 2012 fuarındaydık !
FESPA DİGİTAL 2012 BARCELONA FUARINI DA BAŞARIYLA TAMAMLADIK!
SIGN İSTANBUL 2011 FUARINDAYDIK !
Pesent'e serisinde şimdi de solvent baskı için DIGI ECO NATURA!
FESPA DIGITAL 2011'deydik!
Bizi Tanıyın !
Liteks'e Hoşgeldiniz
 
  Gizlilik İlkesi | Kişisel Verilerin Korunması | KVKK Genel Aydınlatma Bildirimi | Çerez Politikası | KVKK Başvuru Formu
  Web Tasarım
Bu Sitedeki Çerezler Hakkında

Sitemizdeki deneyiminizi kişiselleştirmek ve geliştirmek için çerezleri kullanırız. sayfamızda kişisel tercihleriniz hakkında bilgi edinmek veya onları yönetmek için kişisel verilerin korunması sayfamızı ziyaret edin. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olursunuz.